Workshop: Contentstrategie

Spreker: Martijn Baten

Vergroot je omzet met contentstrategie

Contentstrategie is het proces van het bedenken, creëren en distribueren van betekenisvolle content voor je doelgroep(en). Het ontwikkelen van een contentstrategie blijkt voor veel bedrijven een effectieve manier om de gestelde missie en doelstellingen te realiseren en daarmee de doelgroep in beweging te krijgen. Maar hoe ontwikkel je een effectieve contentstrategie?

Als ondernemer heb je grootse ambities en sta je voor continue uitdagingen. Een gerichte inzet van social media zorgt voor bekendheid in de markt en vergroot de groei in klanten en omzet. Martijn Baten, social media specialist en medeoprichter NSMA, werkt voor snelgroeiende startups en internetconcepten om hen te ondersteunen bij het behalen van zakelijk resultaat met social media. Naast zijn kennis van social media heeft Martijn ervaring met online marketing, content creatie, online branding en het verzorgen van PR. Martijn is ook werkzaam als trainer/docent in social media en online marketing.

Opdrachtgevers: Squla, De Wereld van Personeel, Hogeschool Rotterdam, Stichting LOEY, Deskbookers, Voicebooking.com, Endeit Capital, Studio C Architecten, Moonbase Co, Keezel, Boulderhal De Campus, Mediaplanet, ARA, Abilitec, Koning Willem I College, Mediacollege Rotterdam, Agile Consortium en Convergate.

Zien wij jou op 6 maart bij de workshop van Martijn? Heel graag tot dan!

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing
Beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales

Het Nederlands Instituut voor Marketing, opgericht in 1966, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun loopbaan op het gebied van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA geeft met examens en certificering duiding aan het kennisniveaus en de werkervaring van professionals in marketing, communicatie en sales. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn of haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA examineert
De grote opleiders van Nederland bieden opleidingen op het gebied van marketing, communicatie, sales of marktonderzoek die worden afgesloten met een NIMA Examen. NIMA kent zeventien verschillende soorten examens, maar allemaal worden ze aangeduid met het bekende A, B of C-niveau.

NIMA organiseert
Jaarlijks organiseert NIMA meer dan 150 verschillende soorten events. Van bedrijfsbezoeken in de regio tot eendaagse masterclasses over een actueel thema. Deze events en activiteiten organiseert NIMA voor zijn leden, de NIMA Members. Daarnaast reiken we eens per jaar de Dutch Marketing Awards uit in de categorieën: Marketing Start Up, Marketing Scale Up, Marketing Company en Internal Branding Company. Eenmaal per jaar vindt de grootschalige NIMA Marketing Day plaats die NIMA organiseert voor zijn members, maar waar ook niet-leden aan deel mogen nemen. NIMA Members (Gold Members en Business Members) kunnen zich kosteloos registreren voor de NIMA Marketing Day.

NIMA verstrekt
De internationaal erkende titels SMP (Senior Marketing Professional), SCP (Senior Communications Professional) en RM (Register Marketeer) worden door NIMA toegekend aan marketeers en communicatieprofessionals die aantonen hun vak te verstaan.|

NIMA stimuleert
NIMA stimuleert de carrière van zijn leden op diverse manieren. Professionals werken via NIMA aan hun zichtbaarheid en aan inzichten over branches heen. Members creëren via NIMA een extra en belangrijk netwerk. NIMA faciliteert dit op diverse manieren door bijvoorbeeld het ‘Career Booster’ programma en het intranet voor leden: MyCareer. Naast leden op persoonlijke titel (Personal Members) en leden die in de aanloop naar hun examen lid zijn (Study Members) heeft NIMA ook organisaties die aangesloten zijn. Het bedrijfsleven is zelfs breed vertegenwoordigd met meer dan 500 Business Members.